Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppas på storkovan i sommar

100 000 kronor för sex veckors jobb. Det låter väl inte helt fel för en sommarjobbare?

26-årige Jon God från Bollnäs har siktat in sig på ett toppjobb i sommar. Han är en av 4 600 studenter som har sökt sommarjobb som koncernchef för bemanningsföretaget Adecco.

Ansökningarna behandlas under tävlingsliknande former och inför finalen återstår åtta sökande, där en av de återstående är Jon God.

– Jag är riktigt sugen på det här, säger Jon. Det skulle bli en perfekt erfarenhet inför framtiden.

Jon läser just nu första året till civilingenjör med inriktning industriell ekonomi vid Mittuniversitetet. Det var förresten av en klasskamrat han fick reda på att det gick att söka det här jobbet.

De från början 4 600 sökande minskades ner till 300 under tre dagar med olika tester. Efter det följde ytterligare tester och kvar återstod då 100 sökande.

Dessa fick göra videointervjuer och de 20 bästa gick vidare till telefonintervjuer. Nu återstår slutligen åtta personer inför de avslutande finaldagarna 22-23 april.

– Jag både hoppas och tror att jag har goda möjligheter att få jobbet, säger Jon God som hoppas kunna utnyttja erfarenheterna från det eventuella sommarjobbet i en framtida ledarskapsposition.

Ledarskap är något han provat på tidigare. Efter att ha börjat med ett sommarjobb i kassan på Max hamburgerrestaurang i Bollnäs, arbetade han sig uppåt och fick slutligen vikariera som restaurangchef på Max i både Örnsköldsvik och Åre.

Han är heller inte rädd för att axla ansvaret som ansvarig chef på bemanningskoncernen.

– Rädd är jag inte, men det gäller samtidigt att vara ödmjuk inför uppgiften, säger han. Jag är trots allt ny på jobbet – samtidigt som jag ska fungera som högste chef (om jag nu får jobbet) under sex veckor.

Just nu pågår ett omröstningsmoment som håller på till och med den 21 april.

– Det handlar helt enkelt om att få så många likes som möjligt på Adeccos facebooksida, säger Jon.

Se röstningen här: http://www.adeccokoncernchef.se/#/

Röstningen vägs sedan ihop med resultatet från Assessement Center, där de tävlande utsätts för olika situationer och deras agerande bedöms av en jury.

Till sist ska det återstå fyra sökande under finaldagen den 23 april. Slutligen blir det bara en kvar för tjänsten som vikarierande vd och koncernchef på Adecco.

I augusti tar vinnaren över ett stort ansvar, men även koncernchefens lön på 100 000 kronor. I tjänstebeskrivningen ligger bland annat involvering i flera för koncernen affärskritiska beslut.

Efter avslutad tjänst får vinnaren även ett sex månader långt mentorskap med ordinarie koncernchef.