Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppar av älgjakten efter kritiken

Nu drar den jägare som är misstänkt för grovt jaktbrott sig ur årets älgjakt.

Annons

Mannen som är misstänkt för att tillsammans med en jaktkamrat ha dödat en vargtik på ett rått och brutalt sätt på sjön Fansen i vintras, uppger nu att han tänker dra sig ur älgjakten som inleds på måndag.

Tanken var att han skulle gå tillsammans med hundföraren med sin egen hund. Vapnen har polisen lagt beslag på sedan tidigare.

- Eftersom jag inte har någon bössa känns det som om det är hunden som är misstänkt för grovt jaktbrott, säger han med irritation i rösten.

Sedan samlar han sig och konstaterar att om det är så som Jägareförbundets länsordförande Karl-Evert Hellsén säger – att han har svärtat ner hela jägarkåren – så vill han inte ställa till det för sitt eget jaktlag och viltvårdsområde även om han har deras stöd.

När han får frågan om hur han har mår efter att ha suttit anhållen och att misstankarna om grovt jaktbrott har stärkts under tidens gång, säger han först att han inte vill säga någonting om detta.

Sedan tittar han upp och konstaterar att han mår bra, att han är glad och har gått till jobbet precis som vanligt.

- Jag vet ju själv vad jag gjort och inte har gjort.