Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tog årets vinterbild

Under vintern har det pågått en fototävling i gratistidningarna SöderhamnsNytt, BollnäsNytt, LjusdalsNytt samt HudikNytt.

En jury bestående av redaktörerna Stina Gunnarsson, Kristian Westin och Sara Oscarsson samt fotografen Anders Nordlén har enats om vilka tre bilder som är de allra bästa i tävlingen "Årets vinterbild" där ni läsare har skickat in era bidrag fotograferade i Hälsingland denna vinter.

Annons

Vinnaren i fototävlingen är 24 år, bor i Bollnäs och heter Johanna Bergqvist.

Grattis till vinsten!

– Tack så mycket, jättekul!

Vem är grabben på bilden?

– Det är min kusin – Erik Karlsson Modig, åtta år – som åker skridskor i solnedgången på sjön Herten. Bilden är tagen i mellandagarna förra året.

Hur tänkte du vid fototillfället?

– Jag såg att solnedgången kom, att det blev en fin, svaft silhuett av Erik där i motljuset och mot isen. Sådana bilder gillar jag, och den här blev jag väldigt nöjd med.

Vilken utrustning använde du?

– Har en systemkamera, men det är inga värstinggrejer direkt. Vilket märke det är på kameran? Vänta jag måste faktiskt kolla … En Canon är det haha.

Fotograferar du mycket?

– Ja, ganska mycket, det är ett intresse. Det blir mest natur, blommor och sånt, men det brukar också bli en del när jag är ute med familjen.

Brukar du skicka in dina bilder till tävlingar?

– Nä, det här är faktiskt första gången.

Tvåa kom Åsa Samuelsson och trea Mårten Åstrand. Alla tre bilder som fick pris hittar du i bildspelet ovan.