Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tar över som ordförande i LBK

Ljusdals BK fortsätter på inslagen linje. Det vill säga med en kvinna som ordförande.

Ewa-Lotta Sköld, 45 år, från Söderhamn.

– Jag har sagt ja, men notera att jag inte är vald ännu, säger Ewa-Lotta.

Ewa-Lotta Skölds bandylag är Broberg. Eller snarare var. Där spelade den här före detta idrottstjejen bandy som ung. Men inte bara bandy, hon var duktig fotbollsspelare i Norrala IF också, det Norrala som en gång i tiden spelade i landets högsta damserie. Men hon höll på med individuella idrotter också, orientering, skidorientering och längdåkning.

– Jag är ifrån Söderhamn och bor där fortfarande med min familj, man och tre barn, så det här med Broberg är/var kanske inte så konstigt, men jag har mitt jobb i Järvsö (kontorschef på Hälsinglands Sparbank, reds anm) och det är som sponsor jag kommit i kontakt med LBK, säger Ewa-Lotta.

Och för en tid sedan fick hon förfrågan om hon kunde tänka sig att bli Ljusdals BK:s nya ordförande. Och efter att ha pratat med familjen och de på jobbet så blev svaret ja.

– Jag har varit ordförande i Söderhamns kvinnliga företagarförening, team leader, ja, lika med ordförande kan man säga, i ett affärsnätverk i Söderhamn och president i Rotary, men just nu har jag inga uppdrag alls och blev jättesugen när förfrågan kom från LBK. Det kändes smickrande så jag sa ja och jag vill börja jobba på en gång. Jag har pratat mycket med Yvonne Oscarsson och vi är överens om tagen.

Det är alltså som en av Ljusdals BK:s huvudsponsorer som Ewa-Lotta Sköld kommit i kontakt med klubben. Och som huvudsponsor har hon haft bra insyn. Och vet, som hon säger, att det är en välskött klubb. Och att hon kommer till litet av ett dukat bord.

– Dom har ju gjort jobbet redan, dom har jobbat med värdering, vision och dom har en affärsplan. Jag gillar kort och gott det man gjort och jag vill vara med på deras fortsatta resa. Det finns definitivt saker som kan bli bättre, de sakerna ska vi hitta och jobba med.