Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tar över Furan Café

Både Statt och Furan Café blev för mycket för Claes Svensk.

När Hilde Kindblad fick erbjudandet att ta över kaféet tackade hon ja direkt.

– Jag vill återskapa känslan som fanns här förut, säger 43-åringen.

Hilde Kindblad gick från en vardag som socialpedagog till restaurangbranschen och certifierad NLP-coach (neurolingvistisk programmering). Vid sidan av sina arbeten sitter hon i Söderhamn Prides referensgrupp. Och under ett pridemöte fick hon förfrågan att köpa Furan Café.

– Claes Svensk, som äger Statt tillsammans med pridegeneralen Lennart Westman, kom in och frågade: Men du Hilde, ska inte du ta över? Visst, tänkte jag. Och tog upp det med min sambo Ola Nilsson. Vi tackade ja, men Ola är mer av en tyst ägare och jag är det officiella ansiktet utåt, säger Hilde Kindblad.

Den nya ägaren har många idéer. Och ser många möjligheter för att utveckla standarden.

– Furan är nostalgi för mig, kaféet har funnits så länge jag kan minnas. Jag skulle vilja ha tillbaka glädjen och att det blir ett naturligt häng. Jag upplever att det har saknats på slutet, säger Hilde Kindblad och delar några av planerna.

– Jag vill leva upp till mina egna förväntningar, jag har en vision och jobbar efter de målbilder jag har tänkt mig. Utmaningen är att testa mitt ledarskap. Till exempel tänker jag ha barnens hörna igen, ungdomarna kommer ha möjlighet att köpa efter-plugget-fika, och sedan soppluncher på tisdagar och torsdagar och trubadurkvällar. Och shoppingluncher på lördagar. Jag har många förslag.

Nu på måndag börjar Hilde Kindblad leda ruljansen. Men den officiella öppningen sker inte förrän den 20 februari.

– Jag vill att Furan Café ska bli personligt. Jag hoppas få med min kärlek till medmänniskorna. Att jag och min personal ska kunna bemöta varje kund, eller gäst som jag helst säger, så att den känner: Jag syns, jag finns. Men snart är det upp till bevis, jag måste verkställa alla mina visioner. För ord är bara ord tills det blir handling.