Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tar över försvaret

Trönötjej blir ny ordförande för Civilförsvarsförbundet Gävleborg. Med sina 25 år är hon Civilförsvarets yngsta distriktsordförande.

Maria Leander har gjort en ovanligt snabb karriär inom Civilförsvaret. I ett pressmeddelande berättar hon att hon gick med för drygt ett år sedan, och utbildade sig till instruktör i självskydd.

– Det ska bli väldigt roligt att åka ut i länet och informera människor om hur de till exempel kan förebygga olycksfall, förbereda sig för längre elavbrott och rädda liv, säger Maria Leander enligt pressmeddelandet.

Som ordförande vill hon inrikta sig på att rekrytera fler unga människor, bland annat genom att utveckla Civilförsvarets användning av sociala medier.

Civilförsvarsförbundet är en rikstäckande, ideell organisation som verkar för samhällsskydd genom utbildning, beredskap och insatser. Riksorganisationen har nästan 20 000 medlemmar, fördelade på 20 olika distrikt.