Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tar damcykeln till huvudstaden för Barncancerfonden: ”Cancer känns som boven ingen kan fånga”

En cykelfärd från Hudiksvall till Stockholm, på en rosa damcykel för Barncancerfonden. Thilda Jonssons gymnasieprojekt sticker ut ur mängden. – Jag vill göra någonting som jag kan vara stolt över, säger hon.

Hör Thilda berätta om projektet:

Thildas första tanke med gymnasieprojektet var att designa och bygga sig en egen cykel. Hon går sista året på teknikprogrammet på Bromangymnasiet med inriktning design- och produktutveckling.

Läs även: Music for hope

Men hon kände snabbt att det var någonting i projektet som saknades. Och att bygga en egen cykel skulle bli dyrt.

– Eftersom jag skulle jobba med det här hela året, så ville jag göra någonting som jag tyckte var kul.

Läs också: Volontären återvänder till flyktingarna

Därför plussade hon på en rejäl utmaning och plockade bort byggnadsprocessen. Thilda letade tag i en gammal treväxlad damcykel som hon fick hjälp med att rusta upp.

– Tanken är att med så små resurser som möjligt, ta mig till Stockholm på den här cykeln.

Milen till Stockholm ligger ännu framför Thilda och det märks att hon börjar bli lite orolig över vad hon har gett sig in på. Men tanken på att varje mil hon trampar ger pengar till Barncancerfonden är motivation nog.

– Inget barn ska ju behöva drabbas av cancer, det är en hemsk sjukdom. Cancer känns som boven ingen kan fånga.

För att ge så mycket pengar som möjligt till Barncancerfonden, har hon arbetat en hel del med att jaga sponsorer. Sponsorerna skänker en summa pengar för varje mil Thilda cyklar. Hon har även skapat en blogg där det går att följa med från starten den 5 maj till målgången den 9 maj i Stockholm.

Inför resan har hon också skrapat ihop några träningspass men är övertygad om att anledningen till att hon kommer att komma fram sitter i envisheten.

– Jag hoppas på min envishet och att den ska hålla.

Häng med på: Thildas blogg

Sponsra hennes projekt: Thildas insamlingsbössa