Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har öppnat ett drive-in-galleri: "Konsten blir tillgänglig för alla"

Konstnären Janina Stoor kan vara först i landet med att ha öppnat ett drive-in-galleri.

I utkanten av Gnarp har Janina Stoor sin ateljé. Nu har hon även ett drive-ingalleri längs med vägen som får många förbipasserade att stanna till för att titta på konsten.

För några veckor sedan invigdes ateljén och responsen har bara varit positiv.

– Det här är en möjlighet att nå de som inte skulle gå och titta på konst i vanliga fall. Konsten blir tillgänglig för alla på det här viset, säger Janina Stoor.

Läs mer: En Stoor liten ateljé

Framöver kommer Janina Stoor att fokusera på konsten och till hösten ska hon tillbringa mycket tid i ateljén för att skapa nytt.

Just nu är det Janina Stoors egna konst som hänger i drive-ingalleriet. Men förhoppningen är att flera konstnärer ska vilja visa sin konst i galleriet.

– Det är några som har anmält intresse, så vi får se vem det blir nästa gång, säger Janina Stoor.

Läs även: Ett nytt skapande skolår för Nordanstigselever

Utöver sina målningar vill Janina Stoor börja jobba mer med skulpturer i sitt skapande. Hon har redan flera idéer i sitt huvud och har tankar om hur hennes nästa utställning i drive in galleriet skulle kunna se ut.

– Jag måste våga ta klivet och ägna mig åt mitt konstnärskap och börja producera mer tavlor. I mitt huvud har jag en färdig utställning. Vi får se hur det blir, målet är att det blir vernissage i höst i så fall, säger Janina Stoor.

Läs även: Kreativt skapande med betong