Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har mycket motor under huven

En ung och målmedveten tjej har tagit över ordförandeskapet i Ljusdals Dragracingklubb.

Annons

Som nybliven ordförande för Ljusdals Dragracingklubb, DRC, har 28-åriga Karin Söderberg mycket att säga till om inom den lokala motorsporten. Givetvis är det ett lagarbete tillsammans med övriga styrelsen och föreningens aktiva medlemmar, men det är ändå Karin som är bossen.

I sommar arrangerar föreningen två tävlingar på Föne flygfält, den första äger rum 7 och 8 juli och den andra den 28 juli. Deltagarna och besökarna kommer från hela Sverige.

– Det blir tredje året vi kör nu. 2010 hade vi 40 tävlande, ifjol 120 tävlande och 3 000 besökare. Allt bygger på ideellt arbete. Vårt mål är att så småningom kunna arrangera en EM-deltävling. Förutsättningarna finns, och får vi mer erfarenhet, rätt folk på rätt plats och en bra fungerande organisation då klarar vi det. Men där är vi inte riktigt än. Jag tror varken kommunen eller vi i föreningen inser hur stort det här är på väg att bli, menar Karin Söderberg.