Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har gjort det igen!

Lilian Hjort har gjort det igen!

Annons

Jag är full av beundran när det gäller Lilians kreativitet och engagemang. Hon är värd en stor eloge. Tillsammans med sina medsystrar har hon med empati och stort engagemang ordnat lotterier med mera, för att kunna bjuda äldre och ensamma till träffar där de fått sitta vid dukat bord och blivit bjudna på mat. Något som är unikt i vårt samhälle.

Inte nog med det. Dessa handlingskraftiga kvinnor har också bestämt sig för att sätta stopp för mobbningen i skolorna. De har sanktionerat sin idé hos rektorerna, att vissa klasser i de största skolorna i kommunen, under året ska jobba aktivt mot mobbning.

De elever som lyckats bäst med att skydda sina utsatta kamrater ska, vid vårterminens slut, belönas bland annat med en resa till Stockholm, där de bjuds på gratis åkband på Grönan och besök på Skansen.

Det är precis sådana medborgare vi behöver ha flera av i vårt samhälle, och inte minst här i vår kommun. Jag har letat med ljus och lykta för att hitta er eldsjälar, så att vi kan bli flera som arbetar i samma anda. Just nu är det lite tungarbetat inom Rädda Barnens lokalförening, eftersom vi endast är ett fåtal aktiva.

Många tror att det enda Rädda Barnen gör, är att stå med insamlingsbössor och samla in pengar. Vi brukar göra det vid olika kampanjer, men vi kan göra mycket mera lokalt också, om vi är flera som hjälps åt.

Frivilligcentralen tar också emot volontärer. Roger Walter finns på RK i Ljusdal. Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen.

Laila Jonsson

ordförande i Rädda Barnen Ljusdal.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel