Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har en musiksommar i sikte

Musikern Sofie Björk Eng tar studenten i juni och ser fram emot en sommar med downhillcykling och Rolling Stones.

18-åriga Sofie Björk Eng från Måga i Ljusdal slänger den 13 juni studenthatten upp i luften. Då har hon studerat klart sina tre år vid Thoren business school i Gävle.

Hon tycker det ska bli skönt att ta studenten. Speciellt eftersom hon har studerat något som inte har känts helt rätt.

– Jag gillar inte linjen jag har pluggat. Jag vill inte hålla på med ekonomi och juridik som jag har läst nu, säger Sofie Björk Eng.

Hade hon fått välja om hade hon satsat på att studera natur eller musik.

– Jag kanske vill bli läkare, berättar hon.

Vad betyder musiken för dig?

– Väldigt mycket. Det ger en sådan sammanhållning när man är ute på sommaren och spelar, både inom bandet och med andra musikälskare.

Sofie Björk Eng är sångerska i Ljusdalsbandet Indigo, som under våren släpper sin första skiva.

Låtarna på det nya albumet innehåller musik som bandet spelade under förra sommaren.

– Tidigare har vi sagt att det är melodisk rock men låtarna har inslag av pop, blues och jazz.

Vad ser du fram emot just nu?

– Downhillcykling och konserterna jag ska på i sommar. Det är Rolling Stones i juli och P-Floyd i Dalhalla i augusti. Annars ser jag fram emot att jag och en vän ska anordna en välgörenhetskväll på Rosehills den 28 juni. Stockholmsbandet Brothers Among Wera ska spela. En del av intäkterna samt saker som ska säljas på en marknad kommer att gå till aktiviteter för de asylsökande i hemkommunen.

Vad ska du göra till hösten?

– Jag har sökt in till en musikskola i Stockholm. Kommer jag in tänker jag gå den annars ska jag plugga till några kurser så jag blir behörig till att söka in på läkarlinjen, säger Sofie Björk Eng.