Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon gör Kents låtar till sina

/
  • Jazzsångerskan Carolina Wallin Pérez vet att hon ger sig in på helig mark när hon släpper en skiva med egna tolkningar av några av Kents mest omtyckta låtar.

Jazzsångerska och Kent-fan. Carolina Wallin Pérez har många sidor.

Nu släpper hon en skiva med egna tolkningar av Eskilstunabandets klassiska låtar.

Annons

Hon vet att hon ger sig in på helig mark. Kent är ett av Sveriges mest hyllade band, kända för sina engagerade fans.
- Jag är inte nervös, men jag är medveten om att många kommer att ha åsikter. Samtidigt kan inte alla gilla det man gör, säger 27-åriga Carolina Wallin Pérez och fingrar försiktigt på ett glas skållhett te.
Hon kommer direkt från dagis i utkanten av Stockholm, där hon jobbar deltid vid sidan av musiken. Sedan gymnasietiden i Mellerud har hon sjungit jazz i olika varianter och konstellationer, men aldrig tidigare gjort finmusik av pop.
- Vi började prata om det för ett och ett halvt år sedan. Kents låtar, framför allt texterna, är så otroligt bra. Det föll sig naturligt att göra det på mitt vis, så att det inte blev plagiat.

är själv en stor beundrare av Eskilstunas största musikexport, men har lugnat ner sig sedan tonåren då "Isola" och "Verkligen" var de enda skivorna som snurrade i stereon. Dock hade hon svårt att dölja sin förtjusning när hon, på skivbolagets initiativ, fick tillträde till Kents studio i Älvsjö i södra Stockholm, samt inspelningshjälp av deras producent Stefan Bohman.
- Vi var där och sa hej dagen före och jag kände direkt att här kommer jag att må bra. Det enda som fattades var bandet, fnissar hon.

varit helt bortkopplade. Jocke Berg och de andra medlemmarna har låtit hälsa att de tycker att Carolina Wallin Pérez jazztolkningar är jättebra.
- Det var skönt, en lättnad. Om de inte hade velat veta av det hade jag ju aldrig släppt skivan.
Markus Mustonen har till och med lyssnat till musiken live, under firandet av Eskilstunas 350-årsjubileum i somras.
- Han sa att han tyckte det lät fint, säger Carolina Wallin Pérez stolt.
I början kändes det lite speciellt att sjunga sina idolers låtar, men efter idogt nötande blev de till hennes egna.
- Nu är det nästan lite konstigt att höra Kents versioner.

Mer läsning

Annons