Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon får Lill-Babs stipendium

Folkmusikern Samantha Ohlanders får årets Lill-Babsstipendium. Det meddelades under torsdagskvällen då hon överraskades av Lill-Babs mitt under en fiollektion.

– Jag blev jätteglad. Jag har fiolelever på Stenegård, och när jag hade sista gruppen kom hon och dansade in där, säger Samantha Ohlanders.

Att det just är Lill-Babs stipendium hon har tilldelats tycker Samantha är extra speciellt.

– Det känns ärofyllt, jättefint. Och lovande, jag skulle också vilja hålla på när jag är över 70 år.

Jörgen Åberg sitter i Lill-Babs stipendiekommitté och tycker att Samantha har gjort mycket som gör henne till en värdig stipendiat.

– Man vill att stipendiatens karaktär ska relatera till hur Barbro är som artist. Hon är sprudlande som inte lämnar någon oberörd och så upplever vi Samantha också. Hon har också något att säga, är en uttalad feminist som tar upp saker på ett förnämligt sätt i musiken.

Samantha Ohlanders har utbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm Just nu är hon aktiv i Beata Bermuda samt Sara & Samantha och ska till sommaren göra sin andra säsong i uppsättningen av Hemligheternas Gudinna på Stenegård.

Stipendiet delas ut under Lill-Babs stipendiekonsert på Stenegård i sommar, där även Sofia Karlsson kommer att uppträda.