Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon får årets Lill-Babsstipendium: " Roligt att bli uppmärksammad"

Hon är folkmusikern med mottot att musik ska vara lustfyllt. Sara Karlsson från Järvsö får årets Lill-Babsstipendium för sitt engagemang i det lokala musiklivet.

Sara Karlsson är född och uppvuxen i Tranås i Småland, men bor numera i Järvsö.

– Min mamma kommer från Ljusdal och jag har tillbringat många sommarlov här. Jag känner mig mer som hälsing än smålänning.

Sara Karlsson spelar både fiol och sjunger. Hon får bland annat stipendiet för att hon bidrar till att utveckla musiklivet och ser till att det lever vidare genom att inspirera andra musiker.

– Hon är en artist som bjuder på sig själv på scenen och står på egna ben, men hon använder också sina kunskaper och ser till att lyfta och stärka unga musiker i sin utveckling, säger Jörgen Åberg från Lill-Babs stipendiekommitté.

Sara Karlsson tycker att det känns kul att få stipendiet.

– Jag är väldigt glad och överraskad. Det är bara roligt att bli uppmärksammad.

Läs också: Järvsöbördig musiker ber fansen om pengar för skivinspelning

I söndags överraskades hon på en restaurang i Järvsö av Barbro "Lill-Babs" Svensson, Jörgen Åberg och Karin Johansson från stipendiekommittén.

– Min sambo sa att vi skulle ut och äta och jag tyckte att det var lite opassande för vi hade mycket att göra. Men han sa att vi inte kunde avboka och då kändes det som att det var någonting mer än att bara åka ut och äta, och det var det ju verkligen.

Läs även: Lill-Babs stipendiekonsert följde hambon

Hon är utbildad musikpedagog och arbetar i vanliga fall på Öjeskolan, men den här terminen är hon tjänstledig för att jobba med projektet Folkungar.

Sara Karlsson är också involverad i Hälsinge låtverkstad och medlem i folkmusikgruppen Jarsefolk.

Årets stipendiekonsert äger rum på Lill-Babs caffär den 10 juni. Sara Karlsson kommer att uppträda tillsammans med Jarsefolk på konserten. Andra musiker som medverkar är bland annat Lasse Berghagen, Waldemar Seger och Johanna Bakke.