Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blev ungdomsstipendiat när EstradLjusdal hade årsfest

Glashuset Rosehills vibrerade av toner under lördagskvällen när EstradLjusdal samlade kommunens talanger på sin årliga kulturfest Gimme shelter.
Under kvällen delades också årets ungdomsstipendium ut till Järvsöartisten Johanna Bakke.

En gång om året samlar EstradLjusdal ihop det bästa av kommunens ungdomskultur och bakar ihop det till en matig festkväll på Rosehills. Och lördagens Gimme shelter var inget undantag.

Från klockan sex på kvällen och framåt avlöste de unga talangerna varandra framme vid scenen i Glashuset på Rosehills. Det växlade mellan bland annat dans, dieseldoftande 70-talsrock, finstämd singer- songwriter och rap.

Läs mer: Slotteelever bjöd på kreativ korsbefruktning på Rosehills

Gimme shelter är ett koncentrat av det som är EstradLjusdal, att lyfta fram unga artister och ge de en scen att stå på. Sen finns det en särskild laddning en sådan här kväll, när folk måste betala för att komma in, säger Malin Lindgren som är en av de ansvariga på EstradLjusdal.

– Det blir en speciell känsla när folk betalar inträde. Då blir det mer på allvar för artisterna, mer på riktigt, säger hon.

Biljettintäkterna går sedan oavkortat till mottagaren av EstradLjudsals ungdomsstipendium som det här året var artisten Johanna Bakke, som i april släppte debutalbumet Clearly red.

Läs mer: Järvsöartist släpper sin första skiva: "Det har varit min dröm"

Trots att hon bara är 19 år gammal har hennes mix av jazz, singer-songwriter, rock och pop redan hörts i P4:s musiktävling Svensktoppen nästa och hon har även hunnit vara förband åt Tomas Andersson Wij.

Hon säger att EstradLjusdal betytt jättemycket för hennes utveckling som artist. Inte minst Gimme shelter där unga oetablerade artister får en chans att synas.

– Det är jättebra att få en egen kväll och inte bara vara förband åt någon annan. Man får vara huvudakten, och det är kul för oss unga att känna hur det känns, säger Johanna Bakke som även spelade under kvällen.

Läs mer: Två dansare delade på EstradLjusdals ungdomsstipendium 2015

Motiveringen till årets EstradLjusdal-stipendium:Johanna Bakke har under det gångna året utvecklats som både artist och låtskrivare. Hon har tack vare sin drivkraft skrivit, spelat in och gett ut sin första skiva. Hon har figurerat i regionala sammanhang och är genom sitt sätt att vara en god förebild för andra ungdomar i kommunen. Johanna har genom sin unika stil och sin målmedvetenhet mycket goda förutsättningar till fortsatt utveckling.