Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holm och Sjöberg gör upp om titeln

Höjdhopparna Stefan Holm och Patrik Sjöberg kämpar mot varandra i "Mästarnas mästare".

- En seger här smäller högre än ett OS-guld, säger Patrik Sjöberg till TT Spektra.

Ny kamp och nya deltagare. I vintras tog Per Elofsson hem titeln "Mästarnas mästare" inför 1,5 miljoner tv-tittare. Nu åker elva nya idrottsstjärnor till Malta för att tävla om den eftertraktade mästartiteln under tre veckors tid.
Två deltagarna är de båda höjdhopparna Stefan Holm och Patrik Sjöberg som efter diverse utspel mot varandra i medierna slutligen kämpar mot varandra i tv.
- Det ska bli kul att lära känna varandra. Vi har ju egentligen aldrig pratat med varandra mer än genom media och det är egentligen inte ett särskilt bra sätt att snacka på. På så sätt känns det bra, säger Stefan Holm till TT Spektra.

övertygad om att Stefan Holm ligger bra till för att ta hem segern.
- Det beror på vad det är för grenar. Men Holm är väl den som ligger närmast till hands. Han är ju nästan elitidrottare, det är ju bara ett år sedan han slutade. Om vi snackar fysiska grejer så har han väl fördel gentemot oss andra. Men jag hoppas att det finns grenar för oss äldre också, säger han.
Stefan Holm tror också att han har vissa fördelar.
- Jag har hyggliga chanser, inte minst för att jag är yngst i gänget. Sen vet man inte. Kommer det en dag med tre vattengrenar så är jag ju körd, jag hatar vatten nämligen.
OS-final
Både Patrik Sjöberg och Stefan Holm är inställda på att vinna, men inställningarna skiljer sig åt.
- Man vill ju vinna eftersom man är idrottare, men å andra sidan är det ju ingen OS-final direkt, säger Stefan Holm.
Patrik Sjöberg är av en annan åsikt.
- Vinner man har man något att skriva in på sitt CV. En seger här smäller högre än ett OS-guld.
Vem som tar hem den åtråvärda titeln återstår att se. SVT kommer att sända "Mästarnas mästare" i vinter.