Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holm får sällskap av unga

Många namn är nya och flera unga på Moderaternas kommunlista.
– Vi ser ett generationsskifte, säger listettan.

Söndagens nomineringsstämma i S:t Jakobsgården landade flera nya namn på Moderaternas lista till kommunfullmäktige. På listan finns flera klättrare, och några har följaktligen fallit medan andra försvunnit helt.

Stefan Segerbrand har ramlat ur topplistan, liksom Karl-Olof Tunelid som kom sist i provvalet. Saknas gör också Arif Khalifa. Förra veckan skrev tidningen om hans avhopp till förmån för det nya partiet Fredsdemokraterna som försöker sig på en etablering i Hudiksvall.

Årets lista innebär en föryngring av Moderaternas kommunpolitik. Enligt kommunalrådet Jonas Holm är det ett generationsskifte och han kallar den "en framtidslista".

– Det är viktigt att vi får till en lista som kan passa alla, säger Jonas Holm. Vi måste nå industriarbetarna och företagarna, men också dem från centralorten och samhällena utanför – och ungdomarna.

Han vann provvalet följd av Håkan Rönström, Lena Frankenberg Glantz och riksdagsledamoten Margareta B Kjellin. Men nomineringsstämman ville annorlunda och möblerade om i toppen. Både Rönström och Frankenberg Glantz fick kliva ner ett snäpp för att ge plats åt B Kjellin.

Lena Frankenberg Glantz är annars en av klättrarna, från plats tio inför förra valet till fyra i år – och provvalet ville som sagt ha henne ännu högre.

– Lena har en juridisk bakgrund och kunnande som vi haft stor nytta av i partiet. Det är otroligt spännande att vi har henne så högt upp, säger Jonas Holm.

Kaféföretagaren Kamran Khalil är ny på listan tillsammans med MUF:s nye ordförande i Hudiksvall, Adam Rydstedt. En annan ung klättrare är Richard Schleenvoight, som går in på plats åtta.

– Kamran har kommit in som en frisk fläkt. Sedan är det roligt att det kommit in ett antal Muf-are, säger Jonas Holm.

Det 13 första namnen på Moderaternas kommunlista är Jonas Holm, Hudiksvall, Margareta B Kjellin, Hudiksvall, Håkan Rönström, Hudiksvall, Lena Frankenberg Glantz, Hudiksvall, Birgitta Medin, Hudiksvall, Tommy Ljung, Hudiksvall, Kamran Khalil, Hudiksvall, Richard Schleenvoight, Hudiksvall, Bibbi Segerbrand, Forsa, Anders Bengtsson, Hudiksvall, Mattias Galin, Forsa, Adam Rydstedt, Hudiksvall, Maria Sundbergh Lindh, Njutånger.