Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hollywood nästa för musiker

Sedan Adam Sagström fick Lill-Babs stipendiet i våras har spelningarna bara rullat på tillsammans med kompisen Mikael Stenberg. I oktober lever drömmen vidare för grabbarna som åker till Hollywood för studier på Musicians Institute.

Mikael Stenberg och Adam Sagström, som båda är 21 år gamla, hade aldrig tagit det stora steget över atlanten om det inte vore för Järvsöprofilerna Hans Johansson, Per Norin och Lars Eriksson, som alla gått på Musicians Institute i Hollywood, Los Angeles och talat gott om skolan.

För att komma in på Musicians Institutes gitarrutbildning skickade killarna in arbetsprover som bland annat bestod av en låt och tekniska skalor. De klarade testen och kom in på den 1,5 år långa utbildningen, men Adam Sagström funderar på att gå en kombination av både gitarr och sång.

Killarna har i sommar förutom att spelat för fulla gubbar på kommunens krogar fått chansen att spela på Lill-Babs stipendiekonsert, Moläta och Estrad Ljusdals premiärkonsert.

Två veckor innan skolan drar igång i oktober är grabbarna på plats i Hollywood för att skriva in sig på utbildningen. Fram tills för ett par dagar sedan har det varit mycket att fixa med inför avresan.