Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holländsk researrangör testar fiskelyckan

I helgen kommer en holländsk researrangör till Bollnäs för att se vad Gävleborg har att erbjuda fiskeintresserade turister från Holland och Belgien.

Annons

Visningsresan är ett samarbete mellan två fisketurismprojekt i Gävleborg som nu marknadsförs under varumärket "Fishing in the middle of Sweden".

- Det här är jättestort. Vi måste hitta kanaler i Europa som kan marknadsföra våra underbara naturområden. Får vi hit en resebyrå som kan tänka sig att sälja svenska sportfiskeupplevelser så får vi en bred marknadsföring. Det kan bli en bra snurr med att få hit turister, det vinner vi alla på, säger Stefan Barenfeld, projektledare för Hälsingland Fishing.

Den holländska researrangören Cordes Travel kommer först att besöka Årsunda för att fiska gös och gädda i Storsjön. Sedan på fredag reser sällskapet till Hälsingland för att testa fiskelyckan i Varpen. På kvällen väntar en skoterutflykt.

- Arrangörerna vill testa att fiska här och de kommer att filma och fotografera sina upplevelser. Med på resan är Marco Kaarl som är en välkänd fiskeprofil i Holland och vi tror att det här kan bli bra marknadsföring, säger Stefan Barenfeld.

Fiske är stort i Europa och många turister vill ha en stuga med självhushåll ganska nära ett bra fiskevatten. Det ska finnas en båt med bra motor och gärna tillgång till en fiskeguide. Allt detta finns i Hälsingland, enligt Stefan Barenfeld.

- Vi hade en polsk resebyrå på besök förra året och i sommar kommer de första gästerna. Det bor 40 miljoner människor i Polen och här har de chansen att få vara ifred, i orörd natur, och fiska. All fisk sker genom catch and release, det vill säga att man släpper tillbaka all fångst man lyckats få upp, säger han.

Fiskeprojekten Hälsingland Fishing och Gästrikland Fishing är projekt som ägs av Leader Hälsingebygden och Leader Gästrikland.