Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höll undan mot jumbon

S/L var i ledningen nästan hela tiden – men lyckades inte stänga matchen förrän mot slutet.

Jesper Paepke var med och bidrog till segern med ett mål och en assist.

– Det var roligt att vara med och få lite istid, säger lånet från Hudiksvalls HC.

Söderhamn/Ljusne kom till spel med två raka förluster bakom sig. Men ett bra tillfälle att bryta den trista raden var det första mötet av två inom loppet av bara några dagar mot tabelljumbon Smedjebacken.

Det nytecknade samarbetsavtalet med division 1 -laget Hudiksvalls HC möjliggjorde att Jesper Paepke fanns med på isen för första gången i S/L-tröjan. 20-åringen med Söderhamns IK som moderklubb trivdes tillsammans i formationen med Jesper Åhlén-Hedenström och Liam Lindström.

– Det funkade bra tycker jag. Det blev några poäng för oss till slut.

S/L gjorde ett ryck i slutet av den första perioden. Först sköt Paepke 3–2 och sedan var det Oscar Wiklanders tur att öka på ledningen med två mål.

Ett segerryck trodde många.

Men gästerna ville annat. Snabbt och oväntat var ställningen 54 och matchen i allra högsta grad levande igen.

– Vi var inte alls vakna och vi trodde nog att det skulle gå lättare, säger Paepke.

Inte heller efter Mikael Hamanns mål gick S/L helt säker. Hemmalaget försvarade sig visserligen bra med stor hjälp av Jonatan Aamot som gjorde en ny fin match i målet när Smedjebacken vann skotten överlägset.

I mitten av slutperioden hade Emil Ströberg inga som helst problem att lägga in 5–6. Men Liam Lindström säkrade segern till sist i numerärt överläge med sin fjärde poäng för kvällen.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match förutom att vi skulle ha stängt till lite mer defensivt, säger Jesper Paepke.

Men i söndagens bortamatch får S/L klara sig utan Paepke som då är tillbaka i laget när Hudiksvall möter Nyköping på hemmais.