Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Holgersson! Jag tycker så mycket om honom"

LBK-målvakten Jonas Svensson var sparsam med sina glädjeyttringar efter dramat på Idrottsparken. Men en hyllning passade han på att skicka:
– Jonas Holgersson. Att han klarar att motivera spelarna visar vilken ledare han är, säger han.

Underprestation är ett milt ord när Ljusdal föll mot redan avhängda Katrineholm med 1–3 på hemmaplan.

Under slutminuterna hann Jonas Svensson tänka många tankar. I slutsekunderna, när spelet höll till på mittplanen sneglade han mot en av klubbens bollkallar som tittade på en telefon, och slängde en snabb fråga: "Vad står det mellan Gais och Gripen?".

Bollkallen gled fram och visade upp sin telefon där det stod: 4–3 till Gais.

– Jag vet inte vad jag tänkte. Overkligt. Svårt att förklara, säger en dämpad Svensson efter matchen.

Någon större analys av Ljusdals svaga insats gav han sig inte in på. Snarare ville han hylla och tacka en gammal vän från tiden i Hammarby.

– Jonas Holgersson. Jag tycker så mycket om honom. Det är det jag känner mest just nu, säger han och fortsätter:

– Att han klarar att motivera sina spelare i Gais att göra jobbet hela vägen visar vilken stor ledare och person han är.

Direkt när slutsignalen ljöd var det ingen tvekan om vem Jonas Svensson först av allt ville träffa:

– Det första jag gjorde var att jag åkte fram till min familj. Jag ville vara med dem som har stått ut med mig den här jobbiga säsongen. När det var helt klart bröt jag ihop nere i hörnet, säger han.

Inte heller i omklädningsrummet var det några större festligheter. De flesta av spelarna tog lång tid på sig att duscha och byta om.

– Vi har några champagneflaskor någonstans här. Vi får väl se om någon orkar med att öppna dem, säger Jonas Svensson, som inte har något kontrakt med LBK till nästa säsong:

– Nej, det har jag inte. Det enda jag har fokuserat på är att vara med och hålla min klubb kvar i Elitserien. Nu är det gjort... på något märkligt sätt, summerar han.