Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höj kattens status

Skaffar man hund har man ett stort ansvar. Men det gäller väl alla djur. Läste i LjP om de söta små övergivna kattungarna i trakten Baggbo-Tjärnelund.

Svar till Bernt O Genberg (15/9).

Du har alldeles rätt. Skaffar man hund har man ett stort ansvar. Men det gäller väl alla djur. Läste i LjP tisdag 22 september om de söta små övergivna kattungarna i trakten Baggbo-Tjärnelund. Om ni som lämnat era små liv läser eller ser dem på bilden – hur kan ni sova gott ? Ni är så grymma.

Nu märker man att hösten är här. Förra hösten fick jag många telefonsamtal om övergivna katter som bara lämnats kvar när man flyttar hem från sin sommarbostad. Man blir både arg, ledsen och förbannad. Vi människor är nog de största rovdjuren som finns. Ni uppfödare har ett stort ansvar. Ta mer betalt för era katter. Många säljs för bara en 50-lapp, bedrövligt.

Ta reda på vad det är för människor ni säljer till, följ upp dem en lång tid. ID-märk eller chipmärk katterna. De ska ha samma status som hundar. Skriv kontakt och skriv in i kontraktet att uppflödaren har rätt att ta tillbaka sin katt (ska även stå i hundars kontrakt) om djuren far illa utan att behöva betala tillbaka ett enda öre. Sköter man inte sina djur har man förbrukat all sin rätt som djurägare.

Lilian Östh

Järvsö

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel