Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höj inte skatten!

Nu får vi ännu en gång se den socialistiska majoriteten ta till skattehöjningen. De återkommande skattehöjningarna tyder på att man från politiskt håll totalt saknar visioner och idéer för framtidens sjukvård i Gävleborgs län.

Nu får vi ännu en gång se den socialistiska majoriteten i Landstinget Gävleborg ta till skattehöjningen. De återkommande skattehöjningarna tyder på att man från politiskt håll totalt saknar visioner och idéer för framtidens sjukvård i Gävleborgs län. Samma retorik och argumentation används från majoriteten, det enda som kan urskiljas denna gång är att man också skyller på finanskrisen. Majoriteten saknar allt som kallas självkritik.

En grundläggande förändring av landstingets verksamheter måste till. Först och främst så måste vi fråga oss vad som är landstingets viktigaste verksamhetsområde och är svaret en väl fungerande sjukvård så måste den också prioriteras framför allt annat.

Idag bedriver landstinget en omfattande regional utvecklings-, kultur-, musik- och utbildningsverksamhet. Samma verksamhet bedrivs dessutom i en annan församling av politiker, region Gävleborg. Landstinget Gävleborg är inte skyldiga enligt lag att bedriva dessa verksamheter men ändå anser man att de är viktigare att göra det än att prioritera sjukvården.

Socialister har i alla tider använt beskattning som ett medel för att kontrollera människor och det är precis vad vi ser än idag. Skattehöjning gör Gävleborg till ett oattraktivt län att flytta till samt att de slår hårdast mot de som tjänar minst.

Höj inte skatten!

Jacob Edin

Ordförande Moderata ungdomsförbundet Gävle

Magnus Wiebe

Vice ordf Moderata ungdomsförbundet Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel