Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högtryck i en halvlek

Mållöst i 45 minuter.

Sedan kom svalkan – för Hudiksvalls ABK 2.

Det bara blåste till när Trönö ökade takten och brisade undan till klara 6–0 i division 4-mötet.

Annons

Det var en kvav kväll på Glysis och av två svettiga division 4-lag var det till slut bara Trönö som kunde matcha utomhustemperaturen.

Efter 45 mållösa minuter blev laget glödhett.

Men det var inte bara en frukt av Tomas Wallgrens förlösande 1–0 i den 47 minuten. Motståndaren maldes ned redan efter 20 minuter, berättar målskytten.

– När vi började trycka på så tappade de positionerna. När vi får ett snabbt mål direkt så har de ingenting efter det, säger Wallgren, som även stod för 2–0 då han satte sin vänsterfot som avslutning till ett fint anfall.

– Bara att mörsa på, säger anfallaren.

Det blev sedan en kul kväll för Trönö, som nu går till sommarvila med en liten lucka på fyra poäng till närmast jagande Bollnäs.

– Skönt att det blivit ett litet glapp, det brukar ju alltid komma en svacka någon gång under en säsong. Det är välbehövligt med vila nu, säger Wallgren och tänker på lagets småskavanker, främst Jonas Lif och Tommy Öhrn.

Hudiksvalls ABK 2 får använda ledigheten till att fundera över vad som hände efter pausvilan.

– Vi pratade i paus att vi skulle fortsätta som i första, vi hade ju 0–0 mot seriens bästa lag. Men det blev ju katastrof istället, säger ABK:s Jonas Höglund.