Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högtidlig bal i sommarvärme

Vill man vara fin så får man lida pin.
Riktigt så illa som i det gamla ordspråket var det väl inte på årets studentbal på Järvsöbaden. Men visst kändes sommarvärmen en hel del innanför festkläderna innan det var dags att gå in.

Annons

För andra året i rad hölls lördagens traditionella studentbal i Järvsö i strålande solsken. Att paraplyer användes som solskydd i stället för regnskydd talade sitt tydliga språk. Det var med andra ord riktigt, riktigt hett inne på gårdstunet på Järvsöbaden.

En studentbal är en uppvisning i vackra klänningar, frackar och andra festkläder. En del låter någon sy grannlåten, andra köper eller hyr. Vi blev till exempel lite nyfikna på Hans Ebbevalls höga hatt som stack ut något i mängden.

Förutom alla uppklädda ungdomar utgör de många bilarna en stor del av ögonfägnaden i samband med studentbalen även om kanske några trafikanter irriterade sig på den kö som bildades på riks-83:an från Järvsöbaden till korsningen med Stenevägen.