Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolerektor berömde Bollnäs

Högskolans i Gävle nya rektor Maj-Britt Johansson och ytterligare några representanter för Högskolan Bollnäs kommun. Delegationen från Högskolan träffade då kommunledningen och gjorde studiebesök på några företag med betoning på vård och omsorg.

Maj- Britt Johanson, själv bördig från Bollnäs, förklarade att besöket varit mycket givande. Hon konstaterade också att Bollnäs kommun är väldigt aktiv.

- Det händer saker här hela tiden. Och man löser problem med minimalt med byråkrati. Jag är också imponerad av Ovanåker och där sätter man sig och löser problemen på likande sätt över partigränserna. Jag tror att det är så man måste jobba i små kommuner, säger Maj-Britt Johansson.

Maj-Britt Johansson besökte Ovanåkers kommun i fjol och kommer senare att besöka övriga hälsingekommuner.

I Bollnäs besökte Maj-Britt Johansson Svenskt Utvecklingscentrum för handikappidrott, Unicum (design för alla), Högskoleenheten, Mitt Hjärta och Neuropsyk AB.

- Syftet med besöken i kommunerna är att vi ska bekanta oss med varandra. Och se hur Högskolan kan hjälpa till med de utbildningsbehov som näringslivet har, förklarar Maj-Britt Johansson.