Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högberg vill göra dröm till verklighet

/

Bollnäsamatören Hans Högbergs dröm kan bli verklighet.
Gårdagens seger med Apollo Frö bäddar för start på V75 på hemmaplan.
– Det skulle vara jättestort för mig, sa Högberg.

Annons

Om knappt tre veckor, den 10 oktober, är det dags för V75 på Bollnästravet och då samlas Sveriges kusk- och hästelit för att göra upp om de riktigt stora prischeckarna.

Bollnäsamatören Hans Högberg, som bara har fem hästar på sin träningslista, vill då vara med och slåss med stora namn som Goop, Kolgjini och Lähdekorpi.

Ett stort steg närmare sin dröm tog Högberg i går vid gårdagens tävlingar på hemmabanan när han segrade tillsammans med sin Apollo Frö.

Från femte par utvändigt gav sig Högberg i väg i tredjespår knappa varvet från mål.

– När det var 400 meter kvar såg jag att de framför, som vanligt, inte hade så mycket att köra med så jag fick ge mig i väg i fjärdespår. Jag tyckte att det såg ut att bli långt fram, men min häst tar i så grymt bra när han får fritt så jag kände ganska snart att det skulle räcka till seger, sa Högberg.

Segern var inte bara värd 25 000 kronor utan också värdefulla startpoäng som behövs för att vara med i V75 om knappt tre veckor på hemmaplan.

Söndagen den 4 oktober är det anmälningar till V75 och räkna med att en nervös Hans Högberg kommer att följa den med stort intresse.

– Det skulle vara jättestort för mig att ha starthäst i V75 på hemmaplan.

En annan amatörtränare från Bollnäs som fick segerdefilera i går var Carl-Anders Hansson då han tillsammans med Rino Dox nådde mållinjen först trots galopp under loppet.

Roger N Olssons fina form håller i sig och Hagmyrenkusken följde upp söndagens dubbel på hemmabanan med ytterligare två segrar.

Hagmyrenamatörerna Stig Persson och Ulla Norin kunde också räkna in en varsin seger under gårdagen tillsammans med Liafuxen (Ulf Ohlsson körde) och Peasant On Line (Katrin Rask).

Mer läsning

Annons