Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högar vid brunnar oroar

Hudiksvall tar huvuddelen av sitt dricksvatten ur brunnar vid skidstadion. Omedelbart öster om skidstadion finns en plan där man under vintern lagt upp stora mängder illaluktande material som för den oinvigde ter sig som rötslam.

Häromdagen meddelades att gränsvärdet för kadmium i livsmedel måste sänkas ordentligt på grund av risken för njurskada och cancer. Särskilt rötslam innehåller stora mängder kadmium och det finns ännu inget reningsverk som kan ta hand om det.

Hudiksvall tar huvuddelen av sitt dricksvatten ur brunnar vid skidstadion. Omedelbart öster om skidstadion finns en plan där man under vintern lagt upp stora mängder illaluktande material som för den oinvigde ter sig som rötslam. Marken består av genomsläpplig sand och området ligger högre än färskvattenbrunnarna. När snön smälter och tjälen går ur marken förefaller risken stor att lakvattnet så småningom hamnar i dricksvattnet.

Kan någon i kommunen ge oss ett lugnande besked?

Sven-Erik Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel