Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga medicindoser på behandlingshem

Ett behandlingshem i norra Hälsingland har anmälts för behandling med mycket höga läkemedelsdoser.

Annons

Ett annat behandlingshem, som senare har tagit emot patienter från Hälsingland, kräver utredning.

Anmälan har gått till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, och rör två patienter. I det ena fallet redogjorde patienten för sin tidigare medicinering, och krävde att få samma doser på det nya stället.

Behandlingshemmet bad om tidigare journalkopior, men behandlingshemmet i Hälsingland förklarade att det inte fanns någon dokumentation. Den uppgiften ändrades senare, men någon journalkopia blev trots detta aldrig skickad.

Senare kom en patient från samma behandlingshem, och berättade också om höga doser av läkemedel. Den patienten uppgav att hon hade blivit allvarligt sjuk genom en överdos.

Det anmälande behandlingshemmet anser att när två av varandra oberoende källor vittnar om oförsvarbart höga medicindoser, finns det anledning att göra en utredning. Hanteringen av dokumentationen ifrågasätts också.