Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög frånvaro för elev i Söderhamn anmäls till skolinspektionen – föräldrar kräver svar från skola

Efter att en elev på en skola i Söderhamn haft hög frånvaro under vårterminen 2017 och läsåret 2017/2018, anmälde föräldrarna ärendet till skolinspektionen. Skolan och kommunen ska nu svara på en rad frågor i ett yttrande.

Annons

Föräldrarna uppger i sin anmälan att de vid upprepade tillfällen krävt hjälp från skolan för att komma till rätta med elevens höga frånvaro, men att de upplever att det inte tagits på allvar. De skriver också att de ofta varit i kontakt med både rektor och ledningen för skolan, men att de "vet inte riktigt vad vi ska hitta på längre".

Skolinspektionen kommer nu att göra en utredning av ärendet och kräver därför att skolan och kommunen ska svara på flera frågor som grund till undersökningen. Bland annat handlar det om riskerna för att eleven inte uppnår kunskapskraven för sin årskurs, vad som gjorts för att utreda frånvaro och om något särskilt stöd satts in för att hjälpa eleven.

Yttrandet ska skickas till Skolinspektionen senast den 8 februari.

Läs också: Elev i Söderhamn går inte i skolan – Skolinspektionen startar utredning