Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög fart på skoterträff i Los: "Eftersom syrran inte är med kan jag vinna"

Bensinångor, sprutande snö, kôlbullar och mullrande motorer. Årets Loosvecka inleddes med den traditionella skoterträffen i Furubergets slalombacke.

Ovanligt mycket folk hade samlats vid slalombacken i Los. Parkeringen var full av skotrar av olika modeller och flera köade för att få ställa upp i tekniktävlingen.

– Vi har arrangerat det här i 25-30 år och det är roligt att intresset är så stort, säger Karina Wexell, ordförande i Loos-Hamra skoterklubb.

Läs mer: Hur såg det ut vid förra årets skoteträff?

I tekniktävlingen fanns det två tävlingsklasser, dam och herr, och det gick ut på att ta sig runt en slalombana och avsluta i full karriär uppför backens brant. Snabbast vann. En av de tävlande var Ida Olsson, 16 år, från Los. Hon tog nyss skoterkörkort och har kört varje dag i år.

– Eftersom min syrra inte är med och tävlar kan jag vinna i år, sa hon och skrattade.

Och mycket riktigt: Ida Olsson tog hem pokalen i damklassen.

Vad är det bästa med att köra skoter?

– Att man kan åka var man vill, det är skönt.

De tävlande fick köra banan hur många gånger som helst; den snabbaste tiden man körde räknades i tävlingen. För tjugo kronor var det fritt fram att köra och Loos-Hamra skoterklubb fick in många tjugolappar under dagen.

Läs mer: Vi åker veteranskoter

Under Loosveckans vintervariant är det förstås snörelaterade aktiviteter som står i fokus. Men det kommer även ordnas biovisning, maskeraddisco för barnen, konsert i kyrkan och pizzakväll på fritidsgården.

Men på lördagen var kôlbullar och hamburgare som stod på menyn. Karina Wexell fick åka till Ica Nickeln och fylla på förråden redan efter ett par timmar.

– Ja, det går åt mer i år, säger hon nöjt.

I herrklassen var det 20-åriga Lukas Svensson som vann. Han tog tidigt ledningen och höll i fram till tävlingens slut.

Bensinångorna låg tunga, liksom ljudet av brummande motorer. Arrangemanget flöt på fint utan några skador, även om en ambulans stod redo hela tiden.

Läs mer: Svågadalens skoterklubb lockade hundratals med festival