Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög arbetsbörda för socialtjänsten

Den ekonomiska krisen och den växande arbetslösheten har ökat arbetsmängden för personalen inom socialtjänsten. – Nu träder det "glömda Sverige" fram, sida vid sida med Sveriges allt mer pressade socialsekreterare, säger Eva Nordmark, ordförande i fackförbundet SKTF i ett pressmeddelande.

Berit Enberg-Ståbby, socialsekreterare på försörjningsstödet i Bollnäs, har fått en tyngre arbetsbörda och längre dagar. I april i år fick de in nästan dubbelt så många bidragsansökningar som året innan.

– Vi blir ju inte fler bara för att det finns mer jobb. Många jobbar över på kvällarna och jag känner en stor stress inför att gå på semester, säger hon.

SKTF har frågat 750 socialsekreterare i Sverige om förändringar i jobbet och de flesta vittnar om att fler bidragssökare och minskade resurser.