Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeysveriges förlöjligande av KHL-satsningen: "Lite som Paradise Hotel"

Det var snurrigt, det var oklart och ingen verkade veta vad nya svenska KHL-laget Crowns egentligen är eller kommer bli. På sociala medier var omdömena inte nådiga.

"Jag checkar ut. Pallar inte mer", "Ekvationen med ett ointressant lag som ingen vill se som ska lyckas med arrangemang som kostar pengar": det var två omdömen från två hockeyexperter, Petter Rönnqvist och Sanny Lindström, i samband med presskonferensen om Crowns.

"Mest surrealistiskt i veckan?, Miljöpartiet eller Crowns?", fortsatte Rönnqvist.

Lanseringen av det nya svenska KHL-laget Crowns skulle bli en informativ tillställning där journalisterna kunde ställa sina frågor. Det gjorde de också, men det blev inte klarare för någon. Ingen kunde förklara någonting och journalisterna fnissade ikapp. Och reaktionerna på sociala medier var odelat kritiska.

"KHL-lag till Sverige alltså! Otroligt larvigt!", var en uppretad Twitteranvändares reaktion och Peter Sundelin skrädde inte orden:

"Leif R Carlsson har presskonferens kring KHL-lag i Sverige...är helt virrig...KHL kommer sannolikt att dra öronen åt sig".

Vissa drog också långt mer kryddstarka slutsatser:

"Putin skulle älska att få in en fot i Sverige. KHL lika mycket politik som sport", skriver Henrik Leman på Twitter och tar även upp ämnet i sin blogg.

"Detta var lite som Paradise Hotel. Extremt jobbigt att kolla på men man kollar ändå", skriver förra landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner på sitt Twitterkonto.

Och efteråt hade ingenting klarnat, förutom att idén och projektet delar Hockeysverige och att de som är kritiska har ett kraftigt övertag.