Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyspelare ska nattvandra i Hudiksvall

Vid skolavslutningen på fredag kommer inte bara socialarbetare och Nattvandrarna vara ute på stan för att minska fylleriet. På kvällen kommer även spelare från Hudik Hockey att vandra runt på gatorna.

– Det ska bli spännande och roligt. Det här har vi aldrig gjort tidigare, säger Mathias Eriksson, spelare i HHC.

Idén, att hockeyspelare ska vandra på stan under nätter när brukar vara mycket fylleri, kommer från Fredrik Jönsson, marknads- och försäljningsansvarig vid HHC och Jennie Blomstrand, chef för barn- och ungdomssektionen i Hudiksvalls kommun.

– Det behövs ännu fler vuxna på stan. Föreningarna ska inte förringa sin möjlighet att påverka, säger Jennie Blomstrand.

För Hudik Hockey innebär det inte bara en möjlighet att bidra med något till samhället, det ger även ett tillskott till klubbkassan. Försäkringsbolaget Länsförsäkringar är med och sponsrar detta.

– Det här är en viktig fråga för oss. Det drabbar oss alla om barn kommer på kant med samhället tidigt, säger Andreas Arvidsson, säljare hos Länsförsäkringar Gävleborg.

Försäkringsbolaget för diskussioner med andra idrottsföreningar i länet om att spelare kan vara med och nattvandra på liknade sätt.

På fredag är det tänkt att tre fyra spelare från Hudik Hockey ska vara med och vandra.

En av dem är Mathias Eriksson.

Hur känns det för er spelare att vara förebilder i ett sådant här sammanhang?

– Det är man ganska van vid. Det kommer på köpet när man spelar hockey, säger Mathias Eriksson.

Samarbetet mellan hockeyklubben, Hudiksvalls kommun och försäkringsbolaget kommer att pågå minst ett år. I höst är det planerat att hockeyklubben ska vara med och vandra i samband med gymnasiefester.

– När vi kan delta beror naturligtvis på hur spelprogrammet ser ut. Men det här är ett engagemang som stämmer bra överens med vår värdegrund, säger Fredrik Jönsson i Hudik Hockey.