Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyn kopierar fotbollen – skrotar tabeller för barn: "Är en hets runt ungdomshockeyn"

Nu står det klart att ishockeyn väljer att kopiera fotbollen och innebandyn. Svenska hockeyförbundet har beslutat att skrota tabeller för alla barn upp till U13. – Barn ska vara barn och inte unga vuxna, säger Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till TT.

SE MER: Experterna eniga efter förbundets nya omtalade ungdomsbeslut: "Vi kommer få bort tokiga föräldrar"

Det var i höstas förslaget om att ta bort tabeller för barn yngre än U13 togs upp på en ungdomskonferens. Och nu, över ett halvår senare, har svenska ishockeyförbundet tillsammans med föreningar runt om i landet bestämt sig för att göra verklighet av förslaget.

– Barn ska vara barn och inte unga vuxna. Det är, tyvärr, bara att konstatera att det är en hets runt ungdomshockeyn, säger Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Förutom tabelländringen kommer reglerna kring distriktslagsturneringarna TV-pucken och Stålbucklan att skärpas. Distrikten kommer inte kunna selektera innan den första januari samma år som turneringen spelas. Dessutom kommer kvalspelen till TV-pucken att plockas bort.