Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyförbundet tar avstånd från KHL-satsningen

Nej, nya KHL-laget Crowns kan inte räkna med något stöd från Svenska Ishockeyförbundet.
Det klargjorde förbundet i ett pressmeddelande på fredagen, bara timmar inför den stora presskonferensen på Bosön i Stockholm.

Det har rört sig i kulisserna en längre tid och de senaste månaderna har det även sipprat ut uppgifter till media.

Sverige ser ut att få ett lag i Kontinental Hockey League, KHL, och möjligen kan laget kliva in i ligan redan till nästa säsong.

På fredagen är det tänkt att en del av dimridåerna ska skingras när initiativtagarna till laget, som ska heta Crowns, håller en presskonferens på Bosön.

Följ med oss från klockan 10.50 då vi sänder live med anledning av detta. Vi har ett team på plats på Bosön som ger er senaste nytt.

Klart är att Crowns inte får något stöd från Svenska Ishockeyförbundet i den här satsningen. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande.

SE MER: Häggqvist sågar KHL-idén: "Hur kul är Novosibirsk?"

– Svenska Ishockeyförbundet har inte lämnat något stöd till Crowns planer på etablering av ett svenskt KHL-lag. Förbundets utgångspunkt generellt är att vi tror på en modell med starka nationella ligor och klubblagsspel på mästerskapsnivå. SIF ser också vikten av att hela vår nationella hockeyverksamhet är en del av den svenska idrottsrörelsen, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Hela pressmeddelandet går att läsa här på förbundets hemsida.