Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför ratar Hockeyallsvenskan ett "war room"

/

SHL gjorde satsningen tillsammans med Cmore redan för två år sedan.
Men, trots att Hockeyallsvenskan nu har samma partner väljer ligan bort en war room-lösning.
– Vi har valt att satsa på andra saker, säger Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall.

Annons

Efter en lång tids diskussioner valde SHL, i samarbetet med Cmore, att skapa ett så kallat War room inför förra säsongen.

Men, för Hockeyallsvenskan, som då hade Viasat Hockey som samarbetspartner, var lösningen inte aktuell.

– Det är en oerhört tung teknikinvestering som vi inte känner att vi har ett behov av. Jag och Tomas Thorsbrink (domaransvarig) har tittat på det och känner att vi inte har behovet av det. Visst vore det läckert att kunna visa bilder på jumbotronen från målsituationer, men ur ett bedömningsperspektiv känns det inte som att det behövs, sa Sonny Lundwall till SVT.

I våras köpte Cmore även rättigheterna till Hockeyallsvenskan – men trots det kvarstår ståndpunkten om ett war room.

– Vi har en lösning ute på våra arenor i dag där vi tar de här besluten. Som det ser ut i dag finns det ingen anledning att ändra det.

I stället har ligan satsat på ny utrustning för tv.

– Den kommande säsongen kommer vi (Hockeyallsvenskan) att ansvara för en del av tv-produktionen. Det är en kostnad. I dag har vi har inte den tekniken som krävs för ett war room. Vi har valt att satsa på andra saker vi tycker är viktigare.

Fotnot: "War room" är ett rum där ett antal personer sitter och följer matchen som spelas via monitorer. Blir det tveksamma mål och liknande kan domarna ta kontakt med war room och de tar exempelvis beslutet om det var ett korrekt mål eller inte.

Mer läsning

Annons