Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockey på schemat

Nu satsar Söderhamns IK på gymnasiehockey. Ett samarbete med Staffangymnasiet gör att ishockey går att välja som specialidrott från och med i höst.
Det ger ungdomarna som inte vill flytta ens chans att fortsätta sin hockeysatsning, säger Mats Hedvall från SIK:s sportgrupp.

Annons

De elever som nu går i nian är de första som får chansen att få ishockey på skoltid. På den tid då det är individuellt val på schemat kommer det att vara träning.

- Det vi kommer att bidra med är isträning som kommer att bedrivas en eller två gånger i veckan, säger Mats Hedvall.

Ansvarig för passen kommer klubbens ungdomstränare Anders Larsson att vara.

Målsättningen med satsningen är att öka hockeyns popularitet.

- Dels ska det öka intresset från ungdomarna för hockey och dels vill vi ge en möjlighet att fortsätta med hockeyn för de som inte vill flytta från Söderhamn för att göra en elitinriktad satsning, säger Mats Hedvall.

Han poängterar att detta inte bara är tillgängligt för de som spelar i Söderhamns IK.

- Är det några från andra föreningar som är intresserade är ju de också välkomna. Det spelar ingen roll om de kommer från S/L, Hudiksvall eller Bollnäs, säger Mats Hedvall.

Han är glad att möjligheten till den här satsningen har uppstått.

- Vi har inte haft verksamhet för den åldern tidigare. Det är först nu som vi har resurser att göra det, säger han.

Det är ännu oklart hur stort intresset är.

- Jag kan ärligt säga att jag inte vet. De slutliga gymnasieansökningarna har väl nyss blivit klara. Men vi tror på ungefär tio elever första året, säger Mats Hedvall.