Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hobbyn som blev en heltidssyssla

De tillverkar delar till lyxbilar som Porsche, tar emot bilar från hela landet och i dagarna öppnas en filial i Norge. Och allting började som en hobby.
– Det trodde man ju aldrig från början, att det skulle bli något man skulle kunna leva på, säger Thomas Persson, vd för Custom Parts Service.

Annons

För tio år sedan köpte Thomas Persson en bil som han ville köra dragracing med.

– Jag trimmade och grejade. Men det var svårt att få tag på delarna jag behövde, allt fanns inte.

Men Thomas såg att han skulle kunna tillverka en del själv. Och delarna blev bra – snart ville andra köpa av honom. Det spred sig bland vänner och på nätet och 2004 startade han en firma.

Garaget hemma vid bostadshuset byggdes ut och 2007 slutade han på sitt jobb för att satsa på företaget på heltid.

– Men det blev för trångt så jag letade rätt snabbt efter större.

Nu finns firman i gamla Elektrobageriet. Från början handlade det mestadels om motorsport och det är fortfarande en viktig del. Hit kan kunder lämna sina bilar och få motorn trimmad.

Men när en rörbocksmaskin köptes in kunde man börja göra legotillverkning åt andra. Till exempel levererar de delar till bromsbänkar som sätts bland annat i Porsche. Och så småningom har de också blivit återförsäljare för ett tyskt företag som gör reservdelar.

I dagarna kommer Custom parts att få en filial i Norge, efter att en nöjd kund frågat om han fick öppna en. Och 90 procent av Custom Parts Service försäljning sker till kunder utanför kommunen. Men nu planerar man att satsa mera på närområdet också:

– Framåt våren kommer vi att öppna en lagerbutik en dag i veckan.