Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hobbyn gav henne drömjobbet

När Ida-Marie Isaksson började blogga var det till stor del för att hålla de närmsta uppdaterade om vad som hände i hennes liv. Men redan efter några månader hade hennes blogg vuxit till den största i Gävle. Numera läser folk från hela världen den dagligen – och i dag sker hennes skrivande från Grekland.

Ida-Marie Isaksson kommer från Hudiksvall, men flyttade därifrån när hon var 18 år. För att hennes vänner och familj enkelt skulle kunna följa vad hon gjorde, startade hon en blogg. Hon hade ingen aning om att tusentals personer snart skulle börja följa den.

– Jag behövde en ny hobby och tänkte att det där med att blogga nog var min grej, eftersom jag gillar att fota. Men den växte snabbt och redan efter fyra månader var den Gävles största. Sedan rullade det bara på. Nu är det inte bara Gävleborgsbor som läser, den utan folk från hela världen, berättar hon.

Bland alla världens modebloggar, vad är det som har gjort just din så populär?

– Jag lägger ner mycket tid och kärlek på bloggen. Och hårt arbete lönar sig i slutändan. Jag är väldigt "allt eller inget" som person och kan inte göra saker halvdant. Jag är noggrann med att ha fina bilder och att variera innehållet för att göra mina läsare nöjda. Jag har en positiv livsåskådning och försöker dela den synen. Min stil är ganska enkel och passar de flesta, oavsett ålder och kroppsform. Jag har en målgrupp på kvinnor från yngre tonåren upp till övre medelåldern.

Intresset för mode och skönhet har Ida-Marie alltid haft med sig. Och det fortsatte att växa under gymnasieåren, när hon jobbade extra på en klädkedja.

Hälsoaspekten kom in i Ida-Maries liv senare. Det hela grundar sig i ett decennium då hon levde med ständig smärta, om hur hon höll på att kollapsa och till slut inte kände igen sin egen spegelbild. Men också om hur det gav henne drivkraft till att börja träna och stärka sin kropp, för att kunna må bättre.

– Jag jobbade med travhästar när jag var yngre. Det var en fantastiskt rolig tid med många härliga upplevelser. Tyvärr så förstörde jag mina axlar fullständigt. I över tio år gick jag med fruktansvärda smärtor, migrän och sömnproblem utan att få någon hjälp. Under hösten 2010 eskalerade det. Att klara av jobbet blev prioriterat, allt annat var bara en dimma. Jag rasade i vikt och höll på att gå in i väggen. När jag tittade mig i spegeln kände jag inte igen mig själv, och där hittade jag motivationen till att börja träna. Helt otroligt egentligen, men endorfiner är underskattade. Jag behövde en stark kropp för att kompensera för mina axlar och det har jag nu. Hemmaträning är min grej och det tror jag tilltalar många. En operation är gjord, men jag har väldigt lång väg kvar innan jag kan fungera helt normalt igen. Jag hoppas bara på att slippa att ha ont en vacker dag i framtiden.

För några år sedan mötte Ida-Marie kärleken i en Umeåkille som också han var bosatt i Gävle.

– Han är fotbollspelare till yrket och spelade då med Gefle IF. Vi hade hunnit med några säsonger i Gävle. Båda har högskoleutbildning, vi hade en bostadsrätt, jag hade fast jobb och vi trivdes väldigt bra socialt. Under hösten fick vi några förslag från utländska klubbar. Men det blev inget av det. Däremot såddes ett frö och vi bestämde vi oss för att, om vi får ett riktigt intressant erbjudande, så tar vi det. Vi ville ha en utmaning och ett äventyr.

Och strax innan julen 2013 kom ett förslag från en grekisk klubb, Apollon Smirnis, i högsta ligan.

– Athen var staden och det kändes så häftigt. Mikael åkte ner i mellandagarna för tester och sedan blev han kvar där. Det var lite läskigt att bestämma sig och att släppa all trygghet vi hade i Gävle. Det var några nervösa dagar innan kontraktet var påskrivet, när jag satt hemma och väntade på ett "go", berättar Ida-Marie.

Men alla bitar föll på plats. Så för Ida-Marie handlade mellandagarna uteslutande om att packa och ta hand om alla praktiska saker som en flytt till utlandet kräver.

– Klubben ville ha ner mig så fort som möjligt för att hitta en lägenhet och för att Mikael skulle komma in i vardagen, berättar hon.

Och samma dag som hennes pojkvän fick erbjudande från den grekiska klubben, fick Ida-Marie en förfrågan om att börja jobba för CHIC Magazine.

– Det var en ganska häftig känsla, perfekt timing. Och det fanns ingen tvekan, det var detta jag hade offrat alla timmar framför datorn för. Jag hade fått några erbjudanden tidigare, men inget har varit tillräckligt intressant. Chic är ett stort svenskt magasin och att få äran att blogga för dem och att vara en del av det redaktionella arbetet, det är en dröm för mig.

Vad blir nästa steg i din modekarriär?

– Modekarriär vet jag inte om man kan kalla det, kanske mer en bloggkarriär. Bloggen är mitt verktyg. Jag jobbar lite på en ny målsättning, och det är att komma in ännu mer i tidningsvärlden. Det är lite svårt när man bor i Grekland, men jag får fortsätta jobba på. Jag är även utbildad sjuksköterska och skulle kunna tänka mig att kombinera det med skönhetsbranschen. Dessutom skulle jag vilja plugga PR och marknadsföring och arbeta med event. Vi får se vad det blir.