Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjärtlösa sparkrav

Nu står det nya kulturhuset klart för invigning till en kostnad som från början var beräknad till 50 miljoner, men som i slutändan blev 32 miljoner dyrare.

Således blev slutnotan 82 miljoner kronor. Man kan ju ställa frågan om inte dessa skattemiljoner har kunnat användas på ett betydligt klokare vis, exempelvis inom skola, vård och omsorg. Nu ska det ju göras en hel del neddragningar och nedläggningar inom just dessa områden. Dessa 81 miljoner skulle med största sannolikhet ha mildrat alla dessa förestående hjärtlösa sparkrav som föreslagits, exempelvis demensboendet på Ringslyckan hade kunnat räddas och gamlingarna på äldreboendet har åtminstone kunnat få tillbaka fikabrödet och så vidare.

Sak samma är det inom skolan. Här vill ju i första hand Jan Lahenkorva lägga ner i stort sett alla byskolor, trots allmänhetens protester. Eva Lahenkorva sköter om indragningar och nedläggningar inom äldrevården och svågern Jan Lahenkorva inom skolan. Jag kan ju tänka mig att framför allt dessa två inte är speciellt omtyckta av föräldrar och anhöriga till de försvarslösa medborgare som kommer att drabbas av sparivern hos ett fåtal personer i maktställning.

Eimer Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel