Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjärtligt skivsläpp fyllde Järvsöbaden

Mycket hjärta och skön musik blev det när Jörgen Åberg och Staffan Lindfors släppte sina skivor på alla hjärtans dag.

- Vad roligt att vi kunde fylla Järvsöbaden, säger Jörgen Åberg från scenen.

Han och Staffan Lindfors bjuder på en blandning av pigga poplåtar och mer vemodiga visor. Emellanåt berättar de om sina sånger eller skojar med de andra bandmedlemmarna. Att det blev just Järvsöbaden som fick vara värd för skivsläppet har sina naturliga förklaringar.

- Det här är hemma för oss. Vi har spelat en hel del här under åren, säger Jörgen Åberg.

Låtarna som spelas under kvällen beskriver händelser och reflektioner över livet. Skilsmässor, glädje och kärlek, eller vad som händer när man har allt men egentligen vill bli astronaut. En av Jörgen Åbergs låtar heter kort och gott Alla hjärtans dag.

Han spelade in det mesta av sin skiva redan för tre år sedan, men har filat länge på den innan den ansågs färdig. Staffan Lindfors skiva kom från pressarna för ett år sedan.

- Jag hade inte tänkt ha någon skivsläpparfest. Men när Jörgen skulle släppa sin så passade jag på, säger Staffan Lindfors.

Han har spelat med i bandet Östen med resten i många år

- Jag gör låtar men är mer en lagspelare. Nu gjorde jag skivan i eget namn, men det var inte planen. Den är mer en novellsamling än ett musikaliskt verk. Det är tur att jag har en massa kompisar som är bra på att lira, säger han och plirar lite.

Jörgen är inne på lite liknande tankar.

- Jag tog hjälp av en massa vänner som har skrivit musik och låtar.