Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittade knivar i lekparken

Tekla Hast, 11, och Nils Blom, 7, gjorde en obehaglig upptäckt i lekparken. Vid rutschkanans slut stack två sylvassa knivar upp ur sanden.

Det var förra veckan som grannbarnen lekte vid rutschkanan i en lekpark på Ämbarbovägen i Ljusdal. Tekla Hast skulle ta emot ett av de mindre barnen, när hon upptäckte något som blänkte i sanden.

– Det var som en spets som stack upp ur sanden. Först såg vi en kniv med orange skaft och sen en med blått skaft, de var sylvassa, berättar hon och sparkar med skon i sanden.

Hon berättar att de genast sprang hem och berättade för sina föräldrar, och en av familjerna har nu varit i kontakt med polisen i ärendet.

Tekla och Nils, som brukar leka i parken nästan dagligen, tycker att det känns obehagligt.

– Jag undrar vem som har lagt dit dem. Vi blev rädda, och nu är vi rädda att de ska ha lagt knivar någon annanstans också så att något barn skadar sig på dem. Det vill vi inte, säger Tekla Hast.

Hennes föräldrar har bott på Ämbarbovägen sedan 1997, men kan inte erinra sig någon liknande händelse i området.

– Det är ju väldigt obehagligt att någon sätter knivar i sanden på det sättet. Vem gör så, frågar sig Annika Vallberg.

Grannen Lasse Blom, pappa till Nils, vill inte att händelsen ska begränsa barnen allt för mycket.

– Man blev ju rädd först, men det går ju inte att hålla barnen inne, de måste få vara ute och leka.

Vem tror du har satt dit knivarna?

– Det här känns som nån tonårsgrej. Man hoppas att föräldrar som läser det här pratar med sina barn om att det här inte är okej, säger Lasse Blom.