Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hitsen starkare än showen

/

Röstbegränsningar och ett par underliga låtval till trots, gav Roxette en magisk konsert i Sundsvall i helgen.

Annons

När de första tonerna till Dressed for success dånar över Norrporten arena kastas ölflaskor åt sidan och toalettköer överges. Roxette går på scenen tio minuter före utsatt tid på lördagskvällen, och de som inte redan tagit plats framför den springer för att få en första skymt av popikonerna.

Många av bandets stora hits från 1980- och 90-talen betas av, men leveransen är ojämn. Per Gessle låter som han oftast har gjort, men Marie Fredriksson sätter inte alla höga toner som när det begav sig. Tonarter sänks, krävande passager utelämnas, texter försvinner.

Men allt är förlåtet när Marie Fredriksson tar oss med till Hollywood, till kärlekshistorien om den prostituerade Vivian Ward och affärsmannen Edward Lewis. En ekande allsång inleder It must have been love och Fredrikssons framförande kan, av det hejdlösa jublet att döma, inte ha lämnat någon oberörd.

Låtarna i sig är starkare än showen som sådan. Men en magisk kväll är det ändå, och när strålkastarnas ljus har släckts efter 90 minuters speltid infinner sig känslan av att just ha bevittnat något stort.

Mer läsning

Annons