Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit går regeringens pengar

De fyra trafikverkens generaldirektörer har lämnat förslag till nationell plan för utveckling av transportsystemet.

Av den framgår att de vill se satsningar på E4:an och järnvägen i Hälsingland.

Nu har trafikverkens (Vägverket, Banverket, Transportstyrelsen och Sjöfartsverket) gemensama investerings- och åtgärdsplan, för perioden 2010-2021, beskrivs vilka projekt som är på gång, vilka som kan startas och vilka åtgärder som behöver göras för landets infrastruktur under de tolv kommande åren.

För Hälsinglands del innebär den nya utvecklingsplanen en rad förbättringar. Till exempel fortsätter arbetet med en ny sträckning av E4:an mellan Enånger och Hudiksvall. Men även E4-delen Kongberget–Gnarp ska få en uppfräschning.

Det planeras även för nya mötesstationer längs Ostkustbanan.

Men även om de satsningar som görs är positiva för området, anser Region Gävleborg att det ändå görs för lite.

– Det viktigaste just nu är Ostkustbanan mellan Gävle och Sundsvall. Och där hade vi hoppats att utbyggnaden av dubbelspår låg med i planen, vilket det inte gör. Som det ser ut nu tror vi inte att de kapacitetshöjande åtgärderna med enbart mötesstationer är tillräckliga, säger Magdalena Berglin.