Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historiskt med nattöppet dagis

För första gången i Ljusdals kommuns barnomsorgs historia erbjuds platser nattetid.

Utbildningsnämnden har ännu inte beslutat om budgeten för 2012 men ger ändå klartecken för dagbarnvårdarkollektivet Ringblomman i Ämbarbo att ha nattöppet från och med 1 september.

Det blir dock ingen start på övernattande barn i lokalen i Ämbarbo förrän 10 september.

Då kan Catarina Blixt i Ljusdal lämna sitt barn för övernattning för första gången.

– Jag har utnyttjat deras kvällsöppna tider till max men har ändå inte kunnat jobba fullt ut på kvälls- och morgontid. Det här ger helt andra möjligheter till jobb och därmed försörjning, säger en glad Catarina Blixt som är timanställd på restaurang i Orbaden.

På onsdagen behandlade utbildningsnämnden ekonomin och diskuterade budgetläget inför 2012. Kommunchefen Nicklas Bremefors har tidigare flaggat för att inbromsningen i världsekonomin kan leda till mindre resurser för Ljusdals kommun. Därför visade ekonomerna nämndsledamöterna två tänkbara budgetnivåer som det skiljer nära 6,5 miljoner kronor mellan.

Även om "nattöppen pedagogisk omsorg" finns med på listan som blir svår att genomföra om den stramare budgeten antas så småningom sa utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S) att majoriteten i nämnden, det vill säga S, SRD och V, tänker lägga in pengar för nattdagiset i Ämbarbo för 2012.