Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk studentkvartett på friskolan Naturlära

Friskolan Naturlära startade för tre år sedan. Nu har den allra första lilla studentkullen från skolan tagit sin examen.

Med blygråa skyar och en temperatur kring tiogradersstrecket var fredagen ingen stor dag vädermässigt i Undersvik. Men för Pernilla Jensen, Moa Backeby, Hanna Edling och Erica Norrbom kunde det knappast har varit en större dag – de tog ju studenten!

För friskolan Naturlära, med inriktning på häst och lantbruk, i Söromåsen mellan Vallsta och Järvsö var det till och med en historisk dag – Pernilla, Moa, Hanna och Erica är nämligen skolans allra första studenter.

– Det känns som att det var alldeles nyss vi startade. Tiden går fort, säger Sigrid Bergåkra, delägare i skolan tillsammans med rektor Karin Ånöstam.

Naturligtvis var det Sigrid Bergåkra – själv elitryttare – som körde hästkärran som tog skolans första studenter från bygdegården Hagaborg till Undersviks kyrka, där sång, tal och betygsutdelning väntade.

Studenterna själva hade börjat fira sin stora dag med jordgubbar och festligt bubbel redan innan färden till kyrkan tog vid. Tjejerna var lite pirriga, men fulla av förväntan inför resten av dagen:

– Det känns helt fantastiskt, jättekul!

Samtidigt var det en lite vemodig dag också, eftersom den innebär slutet på en period där den lilla gruppen blivit väldigt sammansvetsad.

Men självklart var det mest glädje och förväntan som präglade dagen, vilket också syntes på studenterna, som bjöd på sina bredaste leenden titt som tätt. Skolans ägare och lärare på plats var inte mycket mindre muntra de heller.

Så rullade den lövade hästkärran iväg från Hagaborg. Vid Undersviks kyrka väntade studenternas nära och kära – och de fick se dagens huvudpersoner göra en lika ståtlig som fartfylld entré.

En vacker slutvinjett från skollivet – och en lika stilfull kickstart på livet efter gymnasiet för fyra historiska studenter.