Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historiekällar´n invigs

Migranternas hus´ forskningsverksamhet har flyttat från Alfta och Ol-Andersgården. Flyttlasset gick västerut till Edsbyn, visade det sig.

Annons

– Under lågkonjunkturen har det blivit allt tydligare att kommunen inte vill ta ett fortsatt ansvar för driften av Hälsingegård Ol-Anders och Visitors center för Världsarv Hälsingegårdar som skulle placeras där. Man sökte en entreprenör som var intresserad att ta över driften av besöksmålet Hälsingegård Ol-Anders, säger Maude Nyberg Jonsson som är ansvarig för forskningsverksamheten som har fått det nya namnet Historiekällar´n.

Man tillhör numera kultur- och fritidsnämndens organisation. Maude Nyberg Jonsson visar runt i lokalerna. Här får besökarna tillgång till kyrkböcker, släktregister, databaser, uppkopplingar, referenslitteratur och artiklar med inriktning på emigration och lokal historia.

Man ska även stötta kulturkansliet och biblioteket på olika sätt.

På torsdag den 1 oktober kommer Historiekällarn´ att invigas och det görs med ett öppet hus. Kultur- och fritidskonsulent Carina Isaksson håller invigningstalet.