Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hion Martell släpper nytt

Ljusdalsbandet Hion Martell släpper ett första smakprov på sitt nya album.

Det nya albumet, där inspelningarna har pågått i en studio i Bollnäs sedan förra våren, kommer att släppas i september. Men redan den 15 maj är det dags för ett första smakprov. Då släpps en nedladdningsbar singel, No more hard times.

Hion Martell är ett Ljusdalsbaserat band, som 2010 på allvar tog sig ut på den internationella marknaden. Albumet Will cure any disease. Plattan blev väl mottagen i flera europeiska länder, bland annat Belgien, Frankrike, Holland, Tyskland och Italien.

I Sverige har låten Built as a boxer spelats flitigt i radio. Bandet blev också uppmärksammat i och med att Sveriges television visade novellfilmen Annalynm som spelats in 2012, och där bandet framförde två låtar, Don’t mess och Don’t cry Mary Anne.

I november 2011 släpptes en nedladdningsbar singel, Water. 2012 var den en av de mest spelade lokala produktionerna i P4 Gävleborg. När bandet firade 20-årsjubileum 2012 firades det med att de bland annat släppte samlingsplattan Ultimate High .

På det nya albumet finns de första nyinspelade låtarna sedan 2011. Plattan är producerad av Daniel Lindblom. Genremässigt handlar det fortfarande om Bluesy, meat & potato rock & roll.