Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Himlabadet lockar under skollov

Många hälsingar åker till Himlabadet i Sundsvall när det blir sportlov.

Himlabadet i Sundsvall slog ifjol rekord i antal besökare. Drygt 454 000 besökare besökte badet under 2013.

– Det är otroligt roligt att vi haft ett sådant fantastiskt år igen, vi har en anläggning som erbjuder någonting för alla, säger Hasse Bergqvist, arenachef, i ett pressmeddelande.

Det är inte bara besökare från Medelpad som återfinns i Himlabadets statistik. Under skolloven ökar antalet besökare från Hälsingland. Av de som kommer ditresta från andra landskap än Medelpad är Hälsingland den största gruppen.

Under tidigare lov har personalen på Himlabadet genomfört en undersökning för att se vilka landskap badgästerna kom ifrån. Allra flest, bortsett från Medelpad, besökare kommer från Hälsingland. I fjol var nästan 24 procent av badgästerna under sportlovsveckan från Hälsingland. Samma trend syntes på höstlovet och jullovet då nästan 18 procent respektive 24 procent av besökarna kom från Hälsingland.